UUNO TURHAPURO MUUTTAA MAALLE
Suomi 1986

Ohjaus: Ere Kokkonen
Käsikirjoitus: Ere Kokkonen
Tuotanto: Spede Pasanen / Filmituotanto Spede Pasanen
Pääosissa: Vesa-Matti Loiri, Simo Salminen, Tapio Hämäläinen

1 tunti 41 minuuttia

Ere Kokkosen 1980-luvun viimeiseksiTurhapuro-filmiksi jäi Uuno Turhapuro muuttaa maalle, jonka nimi kertonee jo oleellisen filmin sisällöstä. Kokkonen riitaantui tuottaja Pertti "Spede" Pasasen kanssa, jonka seurauksena heille tuli useamman vuoden välirikko; yhteistyö jatkui vasta vuonna 1991 Uuno Turhapuro herra Helsingin herra -filmin myötä.

Tällä kertaa appi-ukko (Tapio Hämäläinen) päättää, että ainoa tapa viettää rauhallista elämää on muuttaa maalle. Hän sattuu ostamaan parilla miljoonalla markalla vanhan kartanon, joka paljastuukin täysin arvottomaksi, sillä pikkuisen kunnan valtuusto on jo päättänyt, että uusi valtatie tulee kulkemaan juuri tuon asumattoman tilan läpi. Kun Uuno (Vesa-Matti Loiri) uskoo Elisabethin (Marjatta Raita) jättäneen hänet, hän lähtee Härskin (Pasanen) ja Sörsselssönin (Simo Salminen) kanssa valtiolle töihin. Tietysti he ajautuvat tuohon samaiseen kylään, joka on kaiken lisäksi samainen kylä, josta Uuno aikanaan maaailmalle lähti.

Kolmikon tehtävänä on insinöörien ohjeiden mukaisesti mitata uuden tien paikka - suoraan appi-ukon lukaalin tuvan läpi. Kun Uuno sitten päättääkin jättää työnsä ja ryhtyä auttamaan appi-ukkoa tilan muuttamiseksi matkailukeskukseksi, pääsee hän kauniin naisen (Johanna Raunio) seuraan. Hänet on appi-ukko palkannut varjostamaan erästä aivan toista henkilöä, mutta luonnollisesti Uuno onnistui sotkemaan myös itsensä tähän soppaan. Samaan aikaan Uuno luo uutta tuttavuutta pontikkaa keittelevään isäänsä (Olavi Ahonen).

Uuno Turhapuro muuttaa maalle on jo selvästi heikompi suoritus kuin aikaisemmat Uunot, mutta silti kestonsa ajan viihdyttävä filmi. Roolisuoritukset ovat jälleen erinomaisia aina Loirista Hämäläiseen, Ahoseen ja Helge Heralaan, joka esittää Uunon vanhaa kansakoulunopettajaa.LISÄMATERIAALI

Traileri, jossa on käytetty eri ottoja samoista kohtauksista kuin itse elokuvassa.DVD-JULKAISU

Julkaisija: Finnkino
Tekstitys: Suomi, ruotsi
Ääni: Mono
Kuva: 14:9
Levyjä: 1
Ikäraja: 3

Elokuva on osa Uuno-ilmiö 4 -boxia.

Kiitokset Finnkinolle arvostelukappaleesta!

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja