PEKKA PUUPÄÄ POLIISINA
Suomi 1986

Ohjaus: Visa Mäkinen
Käsikirjoitus: Antero Viljanen
Tuotanto: Visa Mäkinen / Tuotanto Visa Mäkinen Oy
Pääosissa: Esko Roine, Seppo Laine

1 tunti 35 minuuttia

Uuno Turhapuron jälkeen Pekka Puupää on eniten valkokankaalla nähty suomalainen hahmo. Oy Suomen Filmiteollisuus tuotti vuosina 1953-1960 yhteensä kolmetoista Puupää-filmiä, joista osa ovat rakastettuja klassikoita; Esa Pakarisen, Masa Niemen ja Siiri Angerkosken erinomaisten roolisuoritusten lisäksi niiden viaton huumori jaksaa kiinnostaa yhä tänäkin päivänä tv-katsojia vauvasta vaariin. T.J. Särkän tuottamista Puupää-filmeistä ensimmäinen oli Ville Salmisen ohjaama, seuraavat yksitoista Armand Lohikosken ja viimeinen Aarne Tarkaksen. Ne olivat oman aikansa Turhapuroja, joita kriitikot vihasivat ja kansa rakasti. Toki myös hahmoissa on yhtäläisyyksiä.

Ei siis ole ihme, että ennen pitkää joku keksi tuoda hahmot uudelleen valkokankaalle. Tuo ”joku” oli porilainen ohjaaja/tuottaja Visa Mäkinen, joka 1980-luvulla hankki Puupää-filmatisointioikeudet Särkän kuolinpesältä. Mäkinen ehti hyödyntää hahmoja kahden elokuvan ja yhden televisiosarjan verran. Sekä televisiosarja että Pekka Puupää poliisina -filmi on nyt saatavilla DVD:nä, mutta Pekka ja Pätkä & tuplajättipotti -elokuvaa ei syystä tai toisesta ole julkaistu.

Pekka Puupää poliisina -filmissä nähdään, kuinka Pekasta (Esko Roine) ja Pukkila-nimisestä naapurista (Seppo Laine) päätyvät poliiseiksi. Pian he saavat ensimmäisen juttunsa selvitettäväkseen, kun Bogart-yhtyeen laulusolisti (Ressu Redford) ja hänen sihteerinsä (Maria Kuusiluoma) kidnapataan juuri ennen konserttia. Pekan ja Pukkilan onkin etsittävä kadonneet, jotta konsertti voi lähteä käyntiin, sekä tietysti vietävä rikolliset telkien taakse.

Pekka Puupää poliisina -filmi varsin tylsä ja väsähtänyt yritys tehdä viihdettä, vaikka se ei aivan toivoton olekaan. Aikaisemmin mainittua televisiosarjaa sen sijaan voi suositella tämän tyylisestä huumorista pitävälle.LISÄMATERIAALI

Dokumentti Visa Mäkisestä ja hänen elokuvistaan.

DVD-JULKAISU

Julkaisija:
PAN Vision
Tekstitys:
Ei tekstitystä
Ääni:
Mono
Kuva:
4:3 (1.33:1)
Levyjä:
1
Ikäraja:
3


Kuvanlaatu on heikko, mutta ei yhtä surkea kuin joissakin Visa Mäkinen -kokoelman julkaisuissa.

Kiitokset arvostelukappaleesta PAN Visionille!

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja