HEI KLIFFAA HEI
Suomi 1985

Ohjaus: Ere Kokkonen
Käsikirjoitus: Ere Kokkonen, Vesa-Matti Loiri, Spede Pasanen
Tuotanto: Spede Pasanen
Pääosissa: Vesa-Matti Loiri, Simo Salminen

1 tunti 36 minuuttia


Stadin slangia vääntävä pennitön Auvo (Vesa-Matti Loiri) käväisee ostamassa valtavan kartanon kahdella miljoonalla markalla ja sopii maksavansa sen maanantaina. Kun lottovoittoa ei tulekaan, jää kartano ostamatta. Onneksi hän törmää Kullervoon (Simo Salminen), "Kultsiin", kartanon kuolleen omistajan perijään, joka joutuu vielä kilpailemaan Wilhelmin (Kari Franck) kanssa vainajan omaisuudesta. Kultsi ei kuitenkaan ole lähiseudun välkyimpiä kavereita, joten kilpailu ei näytä hänen kannaltaan kovin hyvältä, mutta onneksi Auvo saapuu apuun ja pestautuu Kultsin neuvonantajaksi.

Perintöä luettaessa käy ilmi, että se on kolmiosainen. Aluksi molemmat osapuolet saavat kaksi miljoonaa markkaa, jotka tulee sijoittaa niin, että viikon aikana ne tuottaisivat mahdollisimman paljon voittoa. Auvon ja Kultsin osalta homma näyttää menevän heti alussa perseelleen, kun Auvo ostaa koko summalla tuon kyseisen kartanon, josta Kultsi Auvon tietämättä jo omistaa osuuden. Testamentin toista vaihetta luettaessa käy kuitenkin ilmi, että talon ostaneelle ja näin vainajan muistoa kunnioittaneelle annetaan seuraavaa tehtävää varten suurempi pääoma. Tästähän Wilhelm suuttuu ja yhdessä vaimonsa (Hannele Lauri) kanssa päättävät sabotoida Kultsin liiketoimet, ettei tämä saisi perintöä haltuunsa, mutta Kultsin onneksi Auvolla riittää uusia ideoita.

Nopeasti, pienellä budjetilla ja hyvin yksinkertaisesti toteutettu elokuva perustuu Spede Show'sta tuttuun Mänttien TV-asema -sketsiin ja sen hahmoihin, joiden pohjalta Ere Kokkonen ohjasi ja käsikirjoitti tämän pitkän elokuvan. Filmi alkaa oikein mutkattomasti ja huvittavasti, mutta pian käy selväksi, ettei yksi ja sama pitkä sketsi toimi samalla tavalla kuin muutaman minuutin pätkä tv-sarjassa. Onneksi kuitenkin Loiri ja Salminen olivat rooleissaan vähintään yhtä hyviä kuin hahmojen alkuperäisessä ympäristössä, jonka ansiosta filmin jaksaa katsoa paremman viihteen puutteessa.

LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.

DVD-JULKAISU

Julkaisija:
Finnkino
Tekstitys:
Ei tekstitystä
Ääni:
Mono
Kuva:
14:9
Levyjä:
1
Ikäraja:
S

 

Elokuva on osa Spede-tuotannon parhaat 5 -boxia.

Kiitokset Finnkinolle arvostelukappaleesta!

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja