UUNO TURHAPURO - PISNISMIES
Suomi 1998

Ohjaus: Ere Kokkonen
Käsikirjoitus: Ere Kokkonen
Tuotanto: Anna-Maija Kokkonen, Spede Pasanen
Pääosissa: Vesa-Matti Loiri, Santeri Kinnunen

1 tunti 25 minuuttia

Viimeiseksi "oikeaksi" Uuno Turhapuro -filmiksi jäi vuonna 1998 valmistunut Uuno Turhapuro - pisnismies. Tällä kertaa Pertti "Spede" Pasanen pysytteli vain Härski Hartikaisen roolissa, mutta tuotti kreditoimattona filmin yhdessä Anna-Maija Kokkosen kanssa. Tarinan perusteella voisi kuvitella, että tarkoituksena olikin jättää Pisnismies viimeiseksi Turhapuro-filmiksi eikä niiden tekeminen loppunut siis ainoastaan siitä syystä, koska Pasanen kuoli muutama vuosi myöhemmin.

Tällä kertaa Uuno (Vesa-Matti Loiri) on huomannut hieman lihonneensa ja päättää ryhtyä laihdutuskuurille. Kun vaimo Elisabeth (Marjatta Raita) erehtyy vahingossa kutsumaan miestään läskiksi, ottaa Uuno eron. Samaan aikaan vuoristoneuvos Tuura (Heikki Nousiainen) eli appi-ukko painii bisnesongelmien kanssa. Appiukon on siirrettävä miljoonansa Uunon tilille tämän tietämättä, ettei valtio veisi kaikkea. Uunohan ei tunnetusti pankissa ole käynyt kuin pitämässä sadetta, jos silloinkaan.

Uunon velipoika Peni (Santeri Kinnunen) saapuu Helsinkiin pyytämään Uunolta apua pienen konsertin järjestämisessä. Lounas Presidentissä jää syömättä, kun Peni on yhtä auki kuin Uunokin. Onneksi Peni muistaa, että pastorilla oli tapana laittaa markka jokaisen kastamansa lapsen tilille, ja niinpä he päättävät käväistä pankissa nostamassa markan pois. Tietysti Tuuran laittamat rahat löytyvät sieltä, mutta Uuno uskoo markan vain kasvaneen korkoa. Alkaa kulutusjuhla samalla, kun Tuura yrittää hankkia yhtymänsä kauppakirjan (josta Uuno ei tiedä mitään) Uunon taskusta yksityisetsivien avulla.

Cameo-rooleissa vilahtavat mm. Renny Harlin, Tapani Kansa, Aarno Sulkanen, Heikki Kinnunen, Hjallis Harkimo, Joel Hallikainen ja Kummelit. Muun muassa elokuvasäätiön ja kriitikoiden kustannuksella pelleilevä Uuno Turhapuro - pisnismies on vielä hauska ja olisi ollut paljon hienompi päätös Suomen menestyksekkäimmälle elokuvasarjalle kuin vuoden 2004 muistelufilmi Uuno Turhapuro - This is My Life.LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.

DVD-JULKAISU

Julkaisija: Finnkino
Tekstitys: Suomi, ruotsi
Ääni: Stereo
Kuva: 14:9
Levyjä: 1
Ikäraja: 3

Elokuva on osa Uuno-ilmiö 6 -DVD-boxia.

Kiitokset Finnkinolle arvostelukappaleesta!

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja