RAKAS VARKAANI
Suomi 1957

Ohjaus: William Markus
Käsikirjoitus: Walentin Chorell
Tuotanto: T.J. Särkkä / Suomen Filmiteollisuus
Pääosissa: Pentti Siimes, Elina Pohjanpää, Armas Jokio

1 tunti 11 minuuttia

Walentin Chorellin tekstejä filmattiin tasaiseen tahtiin 1950-luvulla ja niiden ohjaajiksi erikoistuivat Jack Witikka ja William Markus. Brittiläissyntyinen Markus ohjasi kaikkiaan neljä filmiä Chorellin teksteistä, Witikka kolme. Yksi Markuksen ohjaamista filmeistä on Rakas varkaani, joka sijoittuu 1950-luvun puolivälin Helsinkiin.

Pentti Siimeksen esittämä 30-vuotias dosentti Leopold on äärimmäisen hajamielinen ja hyväuskoinen poikamies, joka elelee kartanossaan taloudenhoitajansa kanssa. Samaan aikaan kaupungilla liikuskelee hyväsydämiseksi paljastuva varas Lissie (Elina Pohjanpää), joka sattumien kautta tapaa Leopoldin. Varkaiden sielunelämää tutkiskeleva Leopold ja Lissie tutustuvat toisiinsa, mutta Leopold ei tunnu ymmärtävän, että Lissie on todella varas. Lissie ihastuu hölmöön ja hyvätahtoiseen Leopoldiin, eikä tunne ole yksipuolinen.

Hyvin laskelmoitu hyvän mielen elokuva on kyseessä, joka ei ikävä kyllä ole erityisen hauska. Siimes, loistava näyttelijä, ei pääse tekemään kovinkaan hienoa roolisuoritusta hahmonsa yksiulotteisuuden vuoksi, eikä Lissiekään kovinkaan moniulotteinen ole. Tarina ei myöskään tahtonut oikein riittää, jonka vuoksi filmillä onkin pituutta vain noin 70 minuuttia. Rakkaan varkaan hauskinta antia on sen alussa nähtävä jakso, jossa ohjaaja Markus hakee filmin näyttelijät ja työryhmän jäsenet leikkikehästä, ja tietysti filmin lopussa vie heidät sinne takaisin.

LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia, ei edes kohtausvalikkoa.

DVD-JULKAISU

Julkaisija:
Finnkino
Tekstitys: Ei tekstitystä
Ääni: Mono
Kuva: 4:3
Levyjä: 1
Ikäraja: 15

Jostain käsittämättömästä syystä filmi on aikanaan saanut K15-leiman ja sitä se kantaa yhä.

Kiitokset arvostelukappaleesta Finnkinolle!

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja