OKSAT POIS..!
Suomi 1961

Ohjaus: Aarne Tarkas
Käsikirjoitus: Aarne Tarkas
Tuotanto: T.J. Särkkä / Suomen Filmiteollisuus
Pääosissa: Tommi Rinne, Tarja Nurmi, Liana Kaarina

1 tunti 26 minuuttia


Aarne Tarkaksen
tuotteliaisuus synnytti usein myös heikkoja tuloksia, kuten Oksat pois…! -komedian kohdalla pääsi tapahtumaan. Tarkaksen itsensä kirjoittama ja ohjaama filmi on huonosti ja hutiloiden tehty, jota kuvattaessa ohjaaja ei ole nähnyt aiheelliseksi uusia ottoa, vaikka näyttelijät useampaankin kertaan sekoavat sanoissaan.

Tarkaksen elokuvien vakiokasvo Tommi Rinne näyttelee Kalle Aaltosta, erään pienen maalaiskaupungin paikallislehden toimittajaa, joka on menossa naimisiin Sirkun (Tarja Nurmi) kanssa ja lähdössä viettämään kuherruskuukautta lähistöllä sijaitsevaan mökkikylään. Mutta kuten kaupungin arkea esittelevä, vain filmin alussa esiintyvä kertojaääni (Sasu Haapanen) toteaakin, on lähistöllä tapahtumassa rikosten sarja, kun paikalliset pikkukonnat (Risto Mäkelä ja Leo Jokela) lyöttäytyvät yhteen mahdollisesti Helsingistä kotoisin olevan ”suurrikollisen” (Leo Lähteenmäki) kanssa. Kolmikko ryöstää kauppaneuvoksen (Aarne Laine) kassakaapin sillä aikaa, kun neuvos on nuoren, muodollisesti pätevän vaimonsa Anitan (Liana Kaarina) kanssa mökkikylässä lomalla. Epäonnekseen Kalle tietämättään sotkeentuu rikolliskoplan suunnitelmiin ja joutuu vielä suurempaan vaaraan Anitan iskettyä silmänsä häneen, onhan heillä joku kesä sitten ollut pieni romanssinpoikanen, jota Anita aikoo herätellä uudelleen henkiin Kallen vastusteluista huolimatta.

{slimbox#1 gl images/sf/oksatpois1.jpg,images/sf/oksatpois1_t.jpg,Aarne Tarkas: Oksat pois; images/sf/oksatpois2.jpg,images/sf/oksatpois2_t.jpg,Aarne Tarkas: Oksat pois;}

Elokuvan juoni on niin ohut, että vain 86-minuuttisenakin filmi on liian pitkä. Tarina etenee omalla painollaan eikä erityisemmin mihinkään ole elokuvassa jaksettu panostaa, vaikka Jorma Panulan musiikki onkin miellyttävää ja aikansa kotimaiselle elokuvalle ominaista, jollaisen tekemisestä ei tänä päivänä tiedetä yhtikäs mitään. Urallaan monta parempaa roolisuoritusta tehnyt Rinne on takuuvarma pääosanesittäjä, ja vaikka Nurmen roolihahmo on paperinohut, tekee hän kuitenkin  passelin suorituksen. Valkokankaan rintavana vamppina tunnettu Liana Kaarina on (yllättäen) rintava vamppi, tosin tällä kertaa harvinaisen tyhmä sellainen, joka tuo mieleen nykypäivän lööppijulkkikset, sen kummemmin nimiä mainitsematta.

Filmissä nähdään mainittujen Mäkelän ja Jokelan näyttelemien konnien lisäksi Uljas Kandolinin ja Hannes Häyrisen hienosti tulkitsemat poliisit Koukku ja Ripatti. Rosvot ja poliisit olivat tuttuja jo Tarkaksen edellisvuoden filmistä, Opettajatar seikkailee -hittikomediasta, jonka toisinto Oksat pois on aina pääosanäyttelijää ja hyvin samantyylistä juonta myöten. Opettajatar seikkailee on kuitenkin klassikko, pieni mestariteos, kun taas Oksat pois on hyvin keskinkertainen tuotos, josta todella olisi halunnut pitää, mutta johon se ei antanut aihetta. Myös rosvot ja poliisit olivat parempia edellisvuoden filmissä.LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.

DVD-JULKAISU

Julkaisija:
Finnkino
Tekstitys:
Ei tekstitystä
Ääni:
Mono
Kuva:
4:3, mv
Levyjä:
1
Ikäraja:
3

Kuvanlaadullisesti julkaisu on hyvää tasoa.

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja