KUOLLUT MIES KUMMITTELEE
Suomi 1952

Ohjaus: Jorma Nortimo
Käsikirjoitus: Jorma Nortimo
Tuotanto: T.J. Särkkä / Suomen Filmiteollisuus
Pääosissa: Joel Rinne, Hilkka Helinä, Reino Valkama

1 tunti 18 minuuttia


Suomi-Filmi järjesti 1940-luvulla käsikirjoituskilpailun, jonka voittajaksi valittiin Simo Penttilän jännitystarina ”kuolleesta miehestä” eli eversti Sarmosta. Sarmo seikkaili kolme kertaa valkokankaalla; kaksi ensimmäistä kertaa Suomi-Filmin tuotannoissa ja viimeisen, kolmannen kerran Suomen Filmiteollisuuden teoksessa. Vuosien 1942 ja 1944 Ilmari Unhon ohjaamat filmit eivät ole päätyneet DVD:lle, mutta sen sijaan trilogian päätösosa Kuollut mies kummittelee on.

Joel Rinteen esittämä eversti Sarmo joutuu jälleen ratkaisemaan yhden mysteerin, kun Pariisissa surmataan Gonzales-niminen mies, joka viimeisillä voimillaan antaa kirjeen ja sormuksen vietäväksi Suomeen. Kirje pitää sisällään luovutuskirjan tärkeästä maa-alueesta, ja siinä alue lahjoitetaan konsulien omistamalle yhtiölle. Maa-alueesta on kiinnostunut myös rikollisjoukkio, joka aiheuttaa pelkoa konsulien keskuudessa. Sarmo saapuukiin selvittämään asian perin pohjin.

Kuollut mies kummittelee on jännityselokuva vailla jännitystä: tarina on hyvin klassinen mysteeri, jonka lisäksi filmiin on saatu lahjakkaat näyttelijät päätehtäviin, mutta jännitys puuttuu. Ilmeisesti tästä voidaan syyttää ohjaaja/käsikirjoittaja Jorma Nortimoa, joka oli kokenut ammattilainen filmin valmistuessa vuonna 1952, mutta kokematon jännäritarinoiden parissa, joskin hän oli vuonna 1944 näytellyt Unhon ohjauksessa Kuollut mies vihastuu -filmissä.LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia, ei edes kohtausvalikkoa.

DVD-JULKAISU

Julkaisija:
Finnkino
Tekstitys:
Suomi heikkokuuloisille, ruotsi
Ääni:
Mono
Kuva:
4:3 (1.33:1), mv
Levyjä:
1
Ikäraja:
3

Kuvanlaatu on kautta linjan heikko, ajoittain jopa surkea. Myöskään äänenlaadussa ei ole hurraamista.

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja