KIELIPUOLI POTILAS
Suomi 1978

Ohjaus: Esko Leimu
Käsikirjoitus: Neil Hardwick, Jussi Tuominen
Tuotanto: Yleisradio
Pääosissa: Tim Steffan, Mauri Saikkonen

40 minuuttia

 

Brittiläissyntyinen Neil Hardwick toi 1970-luvulla suomalaiseen tv-viihteeseen uutta väriä. Hänen tunnetuimpiaan ja kenties myös arvostetuimpiaan luomuksiaan ovat televisiosarjat Tankki täyteen, Reinikainen ja Sisko ja sen veli, jotka voittivat palkintoja sekä kotimaassa että ulkomailla. Ulkomailla on palkittu myös vuonna 1978 valmistunut Kielipuoli potilas (aka Dumb Show), joka voitti ykköspalkinnon Intervision-televisiofestivaaleilla. 40-minuuttinen lyhytfilmi kertoo hyvin yksinkertaisen tarinan normaalista poikkeavalla tavalla.

Vieraassa maassa oleva vieraskielinen mies joutuu ongelmiin, kun hän korjaa kadulta kaatuneen miehen autoonsa ja kyyditsee tämän sairalaan. Koska yhteistä kieltä ei ole, erehtyvät sairaalan työntekijät luulemaan häntä sairaaksi, joten niinpä mies itse joutuukin sairaalaan hoidettavaksi. Koska kielimuuri ei anna periksi, päättää hän pyrkiä sairaalasta ulos omin avuin, mutta huonoin tuloksin.

Kielipuoli potilas on varsin hauska, vaikkei kuitenkaan erityisen muistettava. Mukana vilahtelevat useat suomalaiset tv-tähdet Tim Steffan esittäessä pääroolia. Esko Leimun ohjaama filmi on toteutettu hyvin yksinkertaisesti ja ilmeisesti äärimmäisen pienellä budjetilla.LISÄMATERIAALI

Lisämateriaalina 190-minuuttinen mustavalkoinen lastenohjelma Hello, hello, hello!, jossa lapsille (ja lapsenmielisille) opetetaan englantia.

DVD-JULKAISU

Julkaisija: PAN Vision
Tekstitys: Ei tekstitystä
Ääni: Mono
Kuva: 4:3
Levyjä: 1
Ikäraja: 3

Kiitokset arvostelukappaleesta Pan Visionille!

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja