PEKKA JA PÄTKÄ NEEKEREINÄ
Suomi 1960

Ohjaus: Aarne Tarkas
Käsikirjoitus: Reino Helismaa
Tuotanto: T.J. Särkkä / Suomen Filmiteollisuus
Pääosissa: Esa Pakarinen, Masa Niemi, Siiri Angerkoski

1 tunti 13 minuuttia1950-luvun lopulla televisiotoiminta alkoi myös Suomessa. Enää ei tarvinnut hankkia lastenvahtia, tälläytyä ja lähteä elokuvateatteriin, kun tv-ohjelmia ja elokuvia pystyi katselemaan kotisohvalla köllötellen. Televisio tappoi suomalaisen elokuvateollisuuden - vielä 1950-luvulla voitiin puhua nimenomaan teollisuudesta. 1960-luku merkitsi Suomen Filmiteollisuus Oy:n loppua, ja myös Pekka ja Pätkä -filmien. Mainittakoon tosin, ettei 1960-luku toivoton ollut: Täällä Pohjantähden alla (1968) ja Mikko Niskasen Käpy selän alla (1966) olivat valtavia yleisömenestyksiä. Näyttelijälakot ym. piinasivat elokuvateollisuutta ja nopeasti ajauduttiin siihen, ettei filmejä valmistunut ilman valtion tukea.

Pekka ja Pätkä neekereinä on sarjan ensimmäisen osan tavoin ainoa Puupää-filmi, jonka ohjauksesta Armand Lohikoski ei vastannut. Syystä tai toisesta elokuvasarjaan haluttiin uutta ilmettä, joten Aarne Tarkas sai ohjaajatehtäväkset hoitaakseen. Työhullu Tarkas ei kuitenkaan suoriutunut tehtävästä odotetulla tavalla, sillä Pekka ja Pätkä neekereinä jäi sarjan viimeiseksi elokuvaksi.

Elokuvassa Pekka (Esa Pakarinen) ja Pätkä (Masa Niemi) voittavat television kilpailuohjelmassa suuren summan rahaa, mutta potti jää lunastamatta, kun Justiina (Siiri Angerkoski) tulee studiolle riehumaan Pekan jätettyä tiskaamisen kesken. Kaksikko saakin pienen levähdystauon, kun Justiina lähtee maalle. Sillä aikaa Pekan ja Pätkän on löydettävä töitä. He menevät tapaamaan tohtoria, jonka koneen mukaan heillä on mahtava tulevaisuus ”neekereinä”. Pekka ja Pätkä maalaavat itsensä, ja pyrkivät ravintolaan esiintymään, mutta huijaus paljastuu nopeasti. Kotona heitä odottavat kaunis neiti tv-yhtiöstä palkkiorahojen kanssa ja talonmies Pikkarainen, joka on jälleen heidän kimpussaan.

Filmissä haetaan hauskuutta Pätkän kompasteluista, jotka ehkä naurattavat parivuotiaita lapsia, mutta lähinnä närkästyttävät vähän vanhempia. Dialogi ei ole nerokasta kuten ennen, eikä mikää toimi hyvin. Onneksi kesto on lyhyt. Sivuuroleissa ovat mukana Leo Jokela, Leo Lastumäki ja Toivo Mäkelä.LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.

DVD-JULKAISU

Julkaisija: Finnkino
Tekstitys: Ei tekstitystä
Ääni: Mono
Kuva: 4:3
Levyjä: 1
Ikäraja: 3

Kiitokset arvostelukappaleesta Finnkinolle!


Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja