ME TULEMME TAAS
Suomi 1953

Ohjaus: Armand Lohikoski
Käsikirjoitus: Reino Helismaa
Tuotanto: T.J. Särkkä / Oy Suomen Filmiteollisuus
Pääosissa: Tuija Halonen, Tapio Rautavaara

1 tunti 16 minuuttia

Ryhmä tukkijätkiä saapuu uudelle savotalle kylään, jossa he joutuvat keskelle juonittelua ja naimakauppoja. Kiero Karkelan isäntä (Veikko Linna) on yrittänyt ostaa myllärileski Kaisan (Siiri Angerkoski) tilan pilkkahinnalla, mutta mökissä tyttärensä Satun (Tuija Halonen) kanssa asuva rouva ei ole suostunut sitä myymään. Saadakseen tilan haltuun Karkela laittaa idioottimaisen poikansa (lavastaja Kai Lappalainen) liehittelemään Satua, joka kuitenkin ihastuu tukkisavotalle saapuvaan salaperäiseen Olliin (Tapio Rautavaara). Kaisa puolestaan on iskenyt silmänsä Alperttiin (Aku Korhonen).

Reino Helismaan käsikirjoittama Me tulemme taas on tyypillistä 1950-luvun rillumarei-tuotantoa, josta ei laulunumeroita puutu, mutta sen sijaan kunnon juoni loistaa poissaolollaan. Milloin lähdetään lauleskellen juomaan kahvia tai tehdään töitä laulellen, milloin taas katsotaan tytön kanssa kesäisiä maisemia laulellen.

{slimbox#1 gl images/muut/arvostelut/syys/metulemmetaas1.jpg,images/muut/arvostelut/syys/metulemmetaas1_t.jpg,Armand Lohikoski: Me tulemme taas (pressikuva); images/muut/arvostelut/syys/metulemmetaas2.jpg,images/muut/arvostelut/syys/metulemmetaas2_t.jpg,Armand Lohikoski: Me tulemme taas (pressikuva); }

Siitä huolimatta, että mukana on hyvin simppeliä huumoria ja elokuvan huoleton asenne viehättää, on sen ainoa hyvä puoli Korhosen ja Angerkosken laittaminen samaan filmiin. Veteraaninäyttelijät taitavat komiikan ja pitävät huolen siitä, että katsoja viihtyy heidän kohtaustensa ääressä.

Helismaan kirjoittamia Pekka ja Pätkä -seikkailuita sekä Hei, rillumarei! -filmin ohjannut Armand Lohikoski oli tätä filmiä tehtäessä aivan uransa alussa, mutta miehen ammattitaitoinen ohjaus pelastaa niin paljon kuin pelastettavissa on, mutta aivan Puupää-filmien tasoiseen vauhtiin elokuva ei ylly.  

Mainittujen tähtien lisäksi mukana ovat myös Åke Lindman ja Masa Niemi tukkijätkinä, Armas Jokio Karkelan isännän palkollisena, valkokangasdebyyttinsä tekevä Anneli Sauli Karkelan viehättävänä tyttärenä ja Tommi Rinne tämän sulhasena.LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.

DVD-JULKAISU

Julkaisija:
Finnkino
Tekstitys:
Suomi heikkokuuloisille, ruotsi
Ääni:
Mono
Kuva:
4:3 (1.33:1), mv
Levyjä:
1
Ikäraja:
3

Kiitokset arvostelukappaleesta Finnkinolle!

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja