SATUMAINEN ONNI
Suomi 1987

Ohjaus: Juhani Tiikkainen
Käsikirjoitus: Elina Halttunen
Tuotanto: MTV
Pääosissa: Aapo Vilhunen, Marjut Toivanen

2 tuntia 53 minuuttia

Myyntiedustajana työskentelevä Onni Lempinen (Aapo Vilhunen) tapaa työmatkalla oululaisen Hertan (Marjut Toivanen), jonka hän hurmaa keksityillä tarinoillaan, hyvällä käytöksellään ja kalliilla kuohuviinillä. Yrittäjänä elantonsa hankkivalla Hertalla on isältään perimä huvila ja palanen metsää, josta hän saa irrotettua parisataa tuhatta, kun Onni sitä kauniisti pyytää liiketoimiaan varten.

Onni saa suostuteltua myös eronneen opettajattaren (Kirsti Kemppainen) ja varakkaan Ansan (Rea Mauranen) rahoittamaan bisneksiään, mutta pian Onnilla on ongelmia sekä naisten, liiketoimia tutkivien poliisien sekä sihteerinään työskentelevän Waldemarin (Petri Johansson) kanssa. Ahneella on paskainen loppu, sen myös Onni saa huomata.

Poliitikkona ja tv-kasvona tunnettu Lasse Lehtinen on ehtinyt muiden töiden ohella kirjoittamaan myös lukuisia romaaneita, joista vuonna 1985 ilmestynyt Satumainen Onni ja pari vuotta aikaisemmin julkaistu Uskottu mies on filmattu televisiosarjoiksi.

Elina Halttusen Lehtisen romaanin pohjalta käsikirjoittama Satumainen Onni on neljään osaan jaettu minisarja, joka ei pysty hyödyntämään sitä potentiaalia, mitä huijareista ja köyhän miehen "auervaaroista" kertovissa tarinoissa on. Sarjan päähenkilö ei ole erityisen hurmaava, joten on vaikea ymmärtää, miksi naiset hänen tarinoihinsa uskovat ja suostuvat miehelle rahaa lainaamaan.

Parin heikomman aloitusjakson jälkeen sarja pääsee kunnolla vauhtiin kahdessa viimeisessä jaksossa, jolloin se on varsin hyvää viihdettä. Satumaista Onnia katsoessa saa jälleen miettiä, milloin Suomessa tehdään ensimmäinen (hyvä) filmatisointi Auervaarasta.LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.

DVD-JULKAISU

Julkaisija:
Finnkino
Tekstitys:
Ei tekstitystä
Ääni:
Dolby Digital Mono
Kuva:
4:3
Levyjä:
1
Ikäraja:
3

Aikansa televisiotuotannoille tyypillisesti täyskuvana tarjoiltava DVD-julkaisu on kuvanlaadultaan varsin hyvässä kunnossa.

Kiitokset arvostelukappaleesta Finnkinolle!

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja