BLONDI TULI TALOON
Suomi 1994–1995

Ohjaus: Elina Halttunen, Reija Virolainen
Käsikirjoitus: Elina Halttunen
Tuotanto: Spede Pasanen
Pääosissa: Esko Salminen, Anu Hälvä

11 tuntia

Hannu Hurmala (Esko Salminen) on muutama vuosi sitten jäänyt leskeksi. Kliseisen hajamielinen ”tiedemies” uppoutuu työhuoneessaan tähtitieteeseen, samaan aikaan kun lukioikäiset Missu (Lotta Onttonen) ja Matti (Niko Sinervä) painivat omien pienten ongelmiensa kanssa.

Perheen arki muuttuu huomattavasti, kun opettaja Margit (Eeva Eloranta) suunnittelee yhteiseloa Hannun kanssa. Lapset eivät voi sietää tekopirteää, ylimielistä ja nipottavaa Margitia, joka kertoo olevansa huolissaan siitä, ettei kukaan ole ylläpitämässä perheen taloutta. Matti ja Missu päättävätkin hankkia taloudenhoitajan välttääkseen Margitin muuton.

Taloudenhoitajaksi he löytävät Hanskin (Anu Hälvä), joka ei tosin osaa siivota tai laittaa ruokaa. Pian Hanski muuttaa yhdessä kouluikäisen Liisa-tyttärensä (Saara Ylitalo) kanssa taloon, joka saa Margitin pois tolaltaan, varsinkin kun Hannu näyttää pikkuhiljaa alkavan pitämään Hanskista ja Liisastakin.

Spede Pasasen tuottaman sarjan käsikirjoituksesta vastaa näyttelijänä uransa aloittanut Elina Halttunen. Halttunen, joka on myös ohjannut sarjan yhdessä Reija Virolaisen kanssa, on lukuisten televisiotöiden lisäksi käsikirjoittanut Ilkka Vanteen Lupauksen ja Hannu Kahakorven Päätalon.

Blondi tuli taloon -sarjan henkilöhahmokavalkadi on melko tuttua tavaraa jo useista televisiosarjoista, mutta kiitos Esko Salmisen huvittavan roolisuorituksen, jaksojen lyhyen keston ja huvittavan dialogin, on se miellyttävää viihdettä. Tuttuun tapaan sarja on myös toteutettu mahdollisimman halvalla, toisin sanoen mukana on erittäin vähän talon ulkopuolella tapahtuvia kohtauksia, jotka olisi tietysti pitänyt kuvata studion ulkopuolella.

PAN Vision julkaisee koko sarjan DVD:llä vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Ensimmäinen julkaisu pitää sisällään 30 jaksoa, yhteiskestoltaan noin 11 tuntia.LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.

DVD-JULKAISU

Julkaisija:
PAN Vision
Tekstitys:
Ei tekstitystä
Ääni:
Mono
Kuva:
4:3
Levyjä:
2
Ikäraja:
3 (tarkastamaton)

Kiitokset arvostelukappaleesta PAN Visionille!

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja