PIHALLA
Suomi/Saksa 2009

Ohjaus: Toni Laine
Käsikirjoitus: Petja Peltomaa, Sanna Reinumägi
Tuotanto: Aleksi Bardy
Pääosissa: Sibel Kekilli, Mikko Leppilampi

1 tunti 29 minuuttia

Arto (Teemu Palosaari) saa työpaikan erään konsernin Suomen-konttorista, tarkemmin ottaen Tampereelta. Suomea puhuvalle Artolle muutto Nääsvilleen ei ole vaikea, mutta vaimo Laura (Sibel Kekilli) kokee pienen kulttuurishokin, kun hiljaiset ja epäkohteliaat suomalaiset eivät olekaan saksalaisten kaltaisia.

Alle vuoden ikäisen tyttövauvan äiti saa pian huomata olevansa yksin, kun Arto viettää suurimman osan ajastaan työmatkoilla, eikä uusia ystäviäkään ole löytynyt. Eräänä päivänä hän kuitenkin törmää Riinaan (Sanna June Hyde), joka yhdessä muiden yksinhuoltajaäitien (mm. Pihla Viitala ja Matleena Kuusniemi) ja lasten kanssa viettää aikaa pienellä kerholla, jossa lapsille laulava Tero (Mikko Leppilampi) suorittaa siviilipalvelustaan. Tero ja Laura näyttävätkin löytävän yhteisen sävelen, mutta eivät kumpikaan lopulta tiedä, mitä haluavat.

Elokuva on ohjaaja Toni Laineen lopputyö Taideteolliselle korkeakoululle, mutta aloittelija hän ei silti ole; aikaisempaa kokemusta löytyy televisiosarjojen, mainosten ja musiikkivideoiden ohjaajana. Laine onkin laatinut toteutukseltaan ja rytmiltään televisiotuotantoa muistuttavan elokuvan, joka saattaisi olla mukiinmenevää viihdettä, mikäli henkilöhahmoihin olisi jaksettu panostaa ja lisätä edes jonkinlaista uutta ja kiinnostavaa sisältöä elokuvaan. Tällaisenaan tarinasta olisi voinut saada viihdyttävän 30-minuuttisen televisiosarjan jakson, mutta 90-minuuttiseksi elokuvaksi sen rahkeet eivät riitä.

Positiivisena puolena nostettakoon esiin Leppilampi, joka saa esittää teinipojan ja unelmavävyn sekoitusta. Yhdysvaltojen ja Suomen välillä matkusteleva Leppilampi onkin elokuvan ainoa suomalainen näyttelijä Viitalan lisäksi, joka osaa näytellä englanniksikin; kielellä, jota tässä elokuvassa käytetään runsaasti. Komeita ovat myös montaasijaksot, jotka onnistuvat luomaan illuusion Tampereesta eurooppalaisena suurkaupunkina.LISÄMATERIAALI

Traileri, tv-spotti, kuvagalleria.

DVD-JULKAISU

Julkaisija:
Sandrew Metronome
Tekstitys:
Suomi, suomi heikkokuuloisille, englanti, ruotsi
Ääni:
Dolby Digital 5.1 / DTS 5.1
Kuva:
16:9 anamorfinen letterbox (2.00:1)
Levyjä:
1
Ikäraja:
7

Kiitokset arvostelukappaleesta Sandrew Metronomelle!

Osta tämä elokuva

 | 

Ensi-illat

Keskiviikko 22.5.

aladdinjuliste

Perjantai 24.5.

phenomenajul ternetninjajul

Lisää ensi-iltoja

Seuraavat kotimaiset:

elvisjaonervajuliste angrybirds2teaserjul aatosjaaminejuliste veeranmaaginenelamajuliste

Lisää kotimaisia ensi-iltoja