Matleena Kuusniemi näyttelee Viulistin pääroolin

viulisti1
Olavi Uusivirta, Kim Bodnia, Paavo Westerberg ja Matleena Kuusniemi Viulistin kuvauksissa. Kuva: Mjölk Movies

Käsikirjoittaja Paavo Westerbergin esikoisohjauksen, Viulistin, kuvaukset ovat alkaneet Helsingissä, josta kuvausryhmä siirtyy myöhemmin Kööpenhaminaan. Elokuvan pääosissa nähdään Matleena Kuusniemi, Olavi UusivirtaSamuli Edelmann ja tanskalainen Kim Bodnia. Bodnia on nähty muun muassa Nicolas Winding Refnin Pusherin (1996) pääroolissa.

Westerbergin ja puolisonsa Emmi Pesosen käsikirjoittama Viulisti kertoo "intohimosta, musiikista, rakkaudesta ja menettämisestä". Jaakon (Edelmann) kanssa naimisissa oleva huippuviulisti Karin (Kuusniemi) aloittaa suhteen opiskelijansa Antin (Uusivirta) kanssa. Osuutensa draamassa on myös Karinin entisellä opettajalla ja rakastajalla, kapellimestari Björnillä (Bodnia).

Mjölk Movies Oy:n tuottaman elokuvan budjetti on 1,28 miljoonaa euroa, josta Suomen elokuvasäätiön tuotantotuen osuus on 700 000 euroa. Alkuvuodesta 2018 ensi-iltansa saava Viulisti on tuotantoyhtiönsä kolmas pitkä elokuva Aleksi Salmanperän Häiriötekijän (2015) ja Mikko Kuparisen 2 yötä aamuun (2015) jälkeen.

Westerberg palkittiin Jusseilla Aku Louhimiehen Pahan maan (2005) ja Valkoisen kaupungin (2006) käsikirjoituksista. Viulistin päänäyttelijöistä Kuusniemi ja Edelmann nähtiin molemmat Pahassa maassa.

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).