Elokuvataiteen valtionpalkinto Kovasikajutun työryhmälle

JP Passin ja Jukka Kärkkäisen ohjaama Kovasikajuttu-dokumenttielokuva kehitysvammaisten Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeestä sai tämän vuoden elokuvataiteen valtionpalkinnon. Ohjaajien lisäksi 15 000 euron valtionpalkinnot saivat tuottaja Sami Jahnukainen ja leikkaaja Riitta Poikselkä.

Perusteluissaan Taiteen keskustoimikunta mainitsee muun muassa, että "mestariteokseksi elokuvan nostaa tekijöiden kunnioittava, mutta samalla kaunistelematon suhde kuvattaviin" ja että "Kovasikajutun tekijät, käsikirjoittaja-tuottaja Sami Jahnukainen, käsikirjoittaja-ohjaaja Jukka Kärkkäinen, ohjaaja-kuvaaja J-P Passi ja elokuvaleikkaaja Riitta Poikselkä kuuluvat kukin alansa kärkikastiin ja ovat olleet mukana lukuisissa merkittävissä dokumenttiprojekteissa".

Edeltävinä vuosina elokuvataiteen valtionpalkinnon ovat saaneet mm. ohjaaja Jalmari Helander ja tuottaja Petri Jokiranta elokuvasta Rare Exports (2011), Kohtaamisia-elokuvan ohjaaja Saara Cantell ja kuvaaja Marita Hällförs (2010), ohjaaja Aleksi Mäkelä elokuvasta Rööperi (2009) ja ohjaaja Matti Kassila (2008).

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).