Daddy's Home (2015) [Blu-ray]

daddyshomebluray

DADDY’S HOME
Yhdysvallat 2015

Ohjaus: Sean Anders
Käsikirjoitus: Sean Anders, John Morris, Brian Burns
Tuotanto: Will Ferrell, Adam McKay, Chris Henchy, John Morris
Pääosissa: Mark Wahlberg, Will Ferrell, Linda Cardellini

1 tunti 36 minuuttia

Will Ferrellin toisen viimevuotisen elokuvan, Get Hardin, tapaan Daddy’s Home on keskinkertainen komedia, mutta kelpoa viihdettä paremman puutteessa. Hyvistä komedioista on nykyään suorastaan huutava pula ja Ferrell sentään yltää edes keskinkertaisuuteen lähes joka kerta, Adam Sandler ei liki koskaan.

Ferrell nähdään itselleen tyypillisessä roolissa hölmönä nössönä, joka joutuu taistelemaan vaimonsa (Linda Cardellini) ja kahden lapsipuolensa ”omistuksesta” yhdessä vaimon ex-miehen ja lasten isän (Mark Wahlberg). Brad on menestyvä pikkujohtaja, turvallinen ja ehkä tylsäkin aviomies, joka haluaisi kovasti olla isä lapsipuolilleen. Pitkästä aikaa maisemiin ilmaantuva Dusty on moottoripyörällä ajeleva lihaskimppu, joka manipuloi Bradin päästämään hänet asumaan toistaiseksi heidän kanssaan saman katon alle. Alkaa kukkotappelu vaimosta ja lapsista.

Aina yhdessä työskentelevien Sean Andersin ja John Morrisin yhdessä Brian Burnsin kanssa käsikirjoittama Daddy’s Home on Andersin neljäs ohjaustyö – aiemmista ohjaustöistä vain Sex Drive (2008) ansaitsee tulla mainituksi. Anders ei ole kaksinen ohjaaja, hän ei saa uuteen filmiinsä sellaista vauhtia, jollaista näin typerä tarina tarvitsisi toimiakseen. Daddy’s Home ei totisesti ole mikään montaasi siitä, miten kaksi täysin erilaista miestä kilpailevat miehisissä askareissa, vaan se etenee pikemminkin draamaelokuvan rytmillä ja vauhti on jatkuvasti kateissa. Muutamat sivuhenkilöt ovat kuin television tilannekomediasarjasta ja televisiotasoa on elokuvan visuaalinen toteutuskin.

Ferrell ja Wahlberg nähdään nyt toista kertaa yhdessä. Ensimmäisen kerran he työskentelivät yhdessä Adam McKayn vauhdikkaassa Katastrofikytissä (2010). Naispääosaan – ja perheen pikkutyttöä lukuun ottamatta ainoaan naisrooliin – on otettu enemmän televisiossa työskennellyt Linda Cardellini, joka jättää Ferrellin ja Wahlbergin varjoonsa – ei suinkaan koomikon lahjoillaan, hänelle ei montaa koomista hetkeä ole kirjoitettu, vaan tasaisella roolisuorituksella – ja ylipäätään roolisuorituksella.

Komedia on vaikea laji, sen Daddy’s Homekin osoittaa. Hetkeen vaan ei ole tarvinnut odottaa naurattavia komediafilmejä Hollywoodin suunnalta.

tahtitahtitahti3tahti2tahti2

 
LISÄMATERIAALI

Poistettuja ja pidennettyjä kohtauksia, dokumentti elokuvan teosta sekä muita lyhyitä koosteita.


BLU-RAY-JULKAISU

  Julkaisija: Fox-Paramount
  Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi
  Ääni: DTS:X
  Kuva: 16:9 (1.78:1)
  Levyjä: 1

12

blu ray dvd

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).