Ride Along 2 (2016) [Blu-ray]

ridealong2bd

RIDE ALONG 2
Yhdysvallat 2016

Ohjaus: Tim Story
Käsikirjoitus: Phil Hay, Matt Manfredi
Tuotanto: Will Packer, Ice Cube, Matt Alvarez, Larry Brezner
Pääosissa: Ice Cube, Kevin Hart, Ken Jeong, Olivia Munn

1 tunti 41 minuuttia

Tim Story ohjasi kaksi ensimmäistä Fantastic Four -filmatisointia viime vuosikymmenen puolivälissä. Arvostelut olivat kehnoja, mutta ensimmäisen osan yleisömenestys sen sijaan oli hyvä. Tänä vuonna, kun Fantastic Four herätettiin uudelleen henkiin Josh Trankin ohjauksessa, Story ohjasi jatko-osan parin vuoden takaiselle hittikomedialleen. Trankin suuren budjetin Fantastic Four floppasi, Storyn Ride Along 2 ei.

Ensimmäisessä Ride Along -elokuvassa Ice Cuben näyttelemä kova kyttä, James, joutui ottamaan siipiensä suojaan siskonsa uuden poikaystävän, kovasti yrittävän ja vielä enemmän puhuvan, mutta usein mokaavan Benin (Kevin Hart). Tässä filmissä Ben on jo valmistunut poliisiksi ja on väkisin ängennyt itsensä Jamesin seuraan. Häitään valmisteleva Ben ja James lähtevät Miamiin tutkimaan järjestäytynyttä rikollisuutta, hieman erilaisin tarkoitusperin. Ben toivoo näyttävänsä kykynsä, James toivoo Benin nolaavan itsensä.

Elokuvan muita suuria rooleja näyttelevät Ken Jeong, Olivia Munn ja Benjamin Bratt. Jeong on omalaatuinen hakkeri, Bratt tämän työnantaja ja Munn miamilainen poliisi. Bratt nautiskelee roiston roolista ja varastaa show’n vähäisemmiltä näyttelijätovereiltaan.

Ride Along 2 on melko tyypillinen jatko-osa: se on vanhan toistoa, mutta entistä suurempana. Ensimmäinen osa tuotettiin nykypäivän mittapuulla pienellä 25 miljoonan dollarin budjetilla, mutta yleisömenestys Pohjois-Amerikassa oli loistava. Jatko-osan budjetti on edelleen pieni, 40 miljoonaa, mutta sen verran suurempi, että toimintakohtaukset ovat näyttävämpiä. Jamesin ja Benin nahistelu on jatko-osassa lähes samanlaista kuin edeltäjässäänkin, kuten on koko juonikin. Silti se toimii tällä kertaa paremmin kuin ensimmäisellä, vaikka Ride Along 2 ei olekaan Beverly Hills -kyttä II tai Tappava ase 2, vaikka sitä se selvästi haluaisi olla.

tahtitahtitahtitahti2tahti2

 
LISÄMATERIAALI

Poistettuja kohtauksia, pieleen menneitä ottoja, ohjaajan kommenttiraita sekä elokuvaan liittyviä dokumentteja.


BLU-RAY-JULKAISU

  Julkaisija: Universal Sony
  Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi, ym.
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1
  Kuva: 16:9 (2.40:1)
  Levyjä: 1

12

blu ray dvd

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).