Knock Knock (2015) [Blu-ray]

knockknockbd

KNOCK KNOCK
Yhdysvallat 2015

Ohjaus: Eli Roth
Käsikirjoitus: Eli Roth, Nicolas Lopez, Guilermo Amoedo
Tuotanto: Eli Roth, Nicolas Lopez, Miguel Asensio Llamas
Pääosissa: Keanu Reeves, Ana De Armas, Lorenza Izzo

1 tunti 39 minuuttia

Eli Roth piti peräti kuuden vuoden tauon ohjaamisessa Hostel: Part II:n (2007) jälkeen, kunnes palasi kameran taakse The Green Infernolla (2013) ja Knock Knockilla (2015). Jälkimmäinen on Peter S. Traynorin ohjaaman Death Gamen (1977) erittäin viihdyttävä ja hauska uudelleenfilmatisointi, pikemminkin satiiri nykymaailmasta ja kauhuelokuvista kuin varsinainen kauhuelokuva.

Keanu Reeves näyttelee onnellista perheenisää, varakasta arkkitehtia, joka jää yksin kotiin työskentelemään vaimon ja lasten lähdettyä viikonloppuretkelle rannalle. Heti ensimmäisenä iltana Evanin ovikello soi. Kaksi nuorta nättiä naista kertoo tulleensa bileisiin, joita ei kuitenkaan löydy. Koska sataa, tytöt pääsevät sisätiloihin odottelemaan taksiaan. Alkaa lievästikin sanottuna teerenpeli, seksuaalinen provosointi, joka johtaa lopulta siihen, että Evan täysin tapojensa vastaisesti pettää vaimoaan. Aamulla hänelle valkenee asioiden todellinen laita, tyttöjen outo suunnitelma, josta alkaa Evanin jyrkkä alamäki.

Knock Knockissa ei ole kauhua nimeksikään, mutta sen sijaan siinä on psykologisen trillerin ja yhteiskunnallisen satiirin ominaisuuksia. Huumorin osuus elokuvassa kasvaa loppua kohden, ja aivan viimeiset kohtaukset ovat koko viime vuoden elokuvatarjonnan hauskimmasta päästä. Knock Knockin voi nähdä kannanottona seksin viljelyyn kaikissa nykypäivän mediavälineissä ja siihen, miten nuoret ihmiset asiaan suhtautuvat kuin myöskin mielenkiintoisena ”tutkimuksena” ihmisten moraalikäsityksistä. Elokuvaa vaivaa hienoinen toisto ja paikallaan pysyminen.

Rothin vakaasti ja vakuuttavasti ohjaaman elokuvan päähenkilö on Reevesin uran parhaimpia luomuksia ja taatusti hänen näyttelemistään henkilöistä kaikkein kiinnostavimpia. Kohtalokkaita tyttöjä näyttelevät Ana de Armas ja eritoten Lorenzo Izzo ovat loistavia. Reevesin tehtävänä on olla empatiaa herättävä tavallinen, mukava mies, de Armasin ja Izzon on oltava juuri päinvastaisia naisia.

tahtitahtitahtitahtitahti2

 
LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


BLU-RAY-JULKAISU

  Julkaisija: Future Film
  Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1, Dolby Digital 5.1
  Kuva: 16:9 (2.35:1)
  Levyjä: 1

16

blu ray dvd

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).