No Escape – ei pakotietä (2015) [Blu-ray]

noescapeeipakotietabd

NO ESCAPE
Yhdysvallat 2015

Ohjaus: John Erick Dowdle
Käsikirjoitus: John Erick Dowdle, Drew Dowdle
Tuotanto: Drew Dowdle, David Lancaster, Michel Litvak
Pääosissa: Owen Wilson, Lake Bell, Pierce Brosnan

1 tunti 43 minuuttia

Quarantine-, Devil- ja As Above, So Below -kauhuelokuvistaan tunnetun John Erick Dowdlen ensimmäinen toimintaelokuva antaa yhtä erikoisen kuvan maailmasta yhdysvaltalaisten silmin kuin Pierre Morelin Taken (2008), joskin Taken oli ranskalaistekoinen elokuva yhdysvaltalaisella päähenkilöllä. Molemmissa elokuvissa onnellista yhdysvaltalaista perhettä vaanii vaara ulkomailla, No Escape – ei pakotien tapauksessa nimeämättömässä, Thaimaata muistuttavassa aasialaisessa diktatuurissa, jossa paikalliset käyvät veriseen taisteluun ulkomaista riistäjäyhtiötä vastaan.

Owen Wilson ja Lake Bell näyttelevät yhdysvaltaista pariskuntaa, joka yhdessä kahden lapsensa kanssa matkaa uuteen maahaan, josta perheen isä on saanut töitä yhdysvaltalaisen yhtiön palveluksessa. Uusi kotipaikka eroaa edellisestä täydellisesti, eikä maisemanvaihdos ole kenenkään mieleen. Matkalla lentokentältä hotellille, perhe tutustuu brittiläiseen elostelijaan (Pierce Brosnan), jonka avulla he pääsevät sentään hotellilleen. Heti seuraavana päivänä hotellin edustalla syntyy verinen mellakka, jonka syy on pitkään tuntematon Jackille ja hänen perheelleen. Selvää on kuitenkin se, että koko perhettä odottaa karu kohtalo, elleivät he itse kykene pakenemaan mellakoitsijoita. Jack, tavallinen insinööri, ja Annie, tavallisen insinöörin tavallinen vaimo, joutuvat pärjäämään omillaan vikkeliä ja säälimättömiä murhamiehiä vastaan.

Dowdlen elokuva on melkein suoraa toimintaa. Epäilemättä se olisi toiminut paremmin ilman useita herkkiä hetkiä, jotka keskeyttävät toiminnan ja sitten ovat kuitenkin vain kömpelöitä ja väkinäisiä. Elokuvan parasta antia ovat muutamat värikkäät ja sisällöltään nykypäivän toimintaelokuville epätavalliset toimintakohtaukset, joissa on todella jännitystä. Huonoimmillaan No Escape kuitenkin saa katsojan miettimään, minkälaisena yhdysvaltalaiset oikein näkevät muun maailman, kun eivät osaa peiliin katsoa.

tahtitahtitahtitahti2tahti2

 
LISÄMATERIAALI

Ei lisämateriaalia.


BLU-RAY-JULKAISU

  Julkaisija: Future Film
  Tekstitys: Suomi, norja, tanska, ruotsi
  Ääni: DTS-HD Master Audio 5.1, Dolby Digital 5.1
  Kuva: 16:9 (1.85:1)
  Levyjä: 1

16

blu ray dvd

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).