The Woman in Black (2012)

THE WOMAN IN BLACK
Iso-Britannia / Kanada / Ruotsi 2012

Ohjaus: James Watkins
Käsikirjoitus: Jane Goldman, Susan Hillin romaanista
Tuotanto: Richard Jackson, Simon Oakes, ym.
Pääosissa: Daniel Radcliffe, Ciarán Hinds

1 tunti 32 minuuttia

Legendaarisen Hammer-kauhuelokuvatuotantoyhtiön uusi tuleminen ei ottanut aluksi onnistuakseen, kun Antti J. Jokisen ohjaama The Resident ja  Matt Reevesin Ystävät hämärän jälkeen olivat taloudellisia epäonnistumisia. James Watkinsin ohjaama, kertaalleen filmattuun klassikkoromaaniin perustuva The Woman in Black sen sijaan oli varsin suuri hitti eritoten kauhuelokuvaksi eikä Hammerin uusi tuleminen näin ollen jää vain hetkelliseksi – ainakaan toistaiseksi.

Kick-Assin, X-Men: First Classin ja The Debtin käsikirjoittaneen Jane Goldmanin sovitus Susan Hillin romaanista on James Watkinsin ohjauksessa muuttunut hieman halvaksi, mutta erinomaisen aavemaisen tunnelman omaavaksi, perinteiseksi kauhuelokuvaksi. 1900-luvun alkuun sijoittuvassa elokuvassa Daniel Radcliffen näyttelemä nuori lakimies lähtee syrjäiselle maaseudulle selvittelemään erään kuolinpesän papereita, mutta sinne päästyään hänet yritetään kyläläisten toimesta välittömästi lähettää takaisin. Sankari ei kuitenkaan anna periksi, vaan tekee työnsä loppuun – siitä huolimatta, että vanhassa kartanossa asuu mustiin pukeutunut naishaamu.

Erittäin hyvän Eden Laken -kauhufilmin aiemmin ohjannut Watkins on kyllä onnistunut tunnelman luomisessa, mutta valtaosa elokuvasta on halpojen säikäytysten varaan rakennettu. Tietysti nämä halvat säikäytykset toimivat, koska kovat äänet säpsäyttävät aina. Pääasiassa säikäytykset ovatkin siis äänitehosteita yhdistettynä kuvassa vilahtavaan haamuun, joka saattaa ilmestyä kuvaan myös leikkauksen myötä.

The Woman in Blackin suurin ongelma on kuitenkin sen päänäyttelijä. Harry Potter -elokuvista tuttua, lapsenkasvoista Radcliffea on vaikea ottaa todesta leskeksi jääneenä, nelivuotiaan poikalapsen yksinhuoltajaisänä, joka yrittää tienata elantonsa lakimiehenä 1900-luvun alun Englannissa.


LISÄMATERIAALI

Lisämateriaalia ei ole.

DVD-JULKAISU


Julkaisija:
FS Film

Tekstitys:
Suomi, norja, tanska, ruotsi

Ääni:
Dolby Digital 5.1

Kuva:
16:9 (2.35:1)

Levyjä:
1

ISSN 2342-3145. Avattu lokakuussa 2008. Noin 30 600 eri kävijää kuukaudessa (1/2024).